Trafikkskole satser tungt i Steinkjer

Halaas Trafikkskole utvider virksomheten. I slutten av august starter trafikkskolen førerkortopplæring og grunnutdanning for alle som vil kjøre store doninger.

TIL STEINKJER: Daglig leder Trond Rasmussen (til venstre) i Halaas Trafikkskole har fått med seg trafikklærer Kenneth Aas til Steinkjer. I samarbeid med Ysk AS skal trafikkskolen tilby opplæring i sertifikatklassene B96/BE, C1/C1E, C og CE, samt grunn- og etterutdanning av yrkessjåfører.  Foto: Privat

Nyheter

STEINKJER: Fra tidligere har Halaas Trafikkskole avdelinger i Kristiansund, Molde og Brekstad. Nå sikter bedriften nordover: 31. august starter trafikkskolen førerkortopplæring for lastebil og vogntog. Halaas Trafikkskole skal også tilby yrkessjåførutdanning.

I Steinkjer skal Halaas Trafikkskole samlokaliseres med YSK, som tilbyr etter- og videreutdanning for gods- og persontransport. Begge selskapene eies av TK Gruppen (Transportkompetanse), som er blant Norges største kompetanseleverandører til transport-, entreprenør- og logistikkbedrifter.

– Det betyr mye for oss å få Halaas Trafikkskole inn i lokalene. Etableringen i Steinkjer betyr at vi sammen blir en totalleverandør av førerkortopplæring og utdanning til transportnæringa. Det er en ambisjon vi har jobbet for å innfri en stund, og jeg er veldig fornøyd med at brikkene nå faller på plass, sier Tone Halseth, daglig leder i YSK AS.

FÅR SELSKAP: I slutten av august får Ysk-sjef Tone Halseth selskap av konsernkollega Halaas Trafikkskole.   Foto: Joachim Waade Nessemo

God beliggenhet

Ifølge Trond Rasmussen, daglig leder i Halaas Trafikkskole, startet arbeidet med etableringen i Steinkjer for ett år siden.

– Da ble YSK med i TK-gruppen, og vi så at det var et naturlig og godt grunnlag for et samarbeid. I fellesskap kan vi gi bedriftene alt de trenger for utdanning og oppfølging av sjåfører, sier Rasmussen.

Geografi og logistikk spiller også en rolle – og Steinkjer ligger gunstig plassert.

– Steinkjer er interessant med mange folk og et stort nedslagsfelt. Vi ser et stort marked, særlig nordover. Du må reise helt til Fauske for å finne et tilsvarende tilbud, forteller Rasmussen.

Enormt behov for flere sjåfører

Trafikkskolen har allerede ansatt én lærer. I tillegg trekker man veksel på de andre avdelingene i selskapet.

– Beliggenheten gjør det enkelt for oss å utveksle personell og utstyr med de andre avdelingene våre. Det er ikke til å legge skjul på at det er dyrt å drive trafikkskole, og det krever at vi utnytter ressursene på en effektiv måte, forteller Rasmussen.

Statens vegvesen har analysert transportbehovet i Norge de neste tiårene. Ifølge framskrivningen vil fraktmengden øke med nærmere 80 prosent fram mot 2050, mens arbeidsmengden vil dobles. Den voldsomme økningen utløser ifølge Norges Lastebileier-forbund et behov på rundt 1000 nye yrkessjåfører årlig.

– Mange av dagens yrkessjåfører begynner å nærme seg pensjonsalderen. Velger man en yrkessjåførutdanning er man nærmest sikret en fast og stabil jobb, sier Rasmussen.

– Mange har tatt kontakt

Han melder om god respons etter at Halaas Trafikkskole slapp nyheten om etableringen i Steinkjer tidligere i sommer.

– Mange har tatt kontakt og vi har allerede fått en del påmeldinger. Vi håper og tror at enda flere vil ta melde seg på fram mot etableringen, avslutter Rasmussen.

PÅ PLASS: Halaas Trafikkskole er allerede på plass med kjøretøy og tilhenger for B96- og BE-sertifikat. I løpet av kort tid ankommer også tyngre kjøretøy som skal bidra til den praktiske kompetansen hos vordende yrkessjåfører.  Foto: Halaas Trafikkskole