2019 ble et rekordår for Normilk AS:

– Det er innsatsen de ansatte legger ned hver eneste dag som er hovedårsaken til de gode resultatene

Så å si uten stans produserte Normilk råvarer til den norske næringsmiddelindustrien i 2019. Resultatet: Mye mat og knallsterke tall.

DE ANSATTE ER NØKKELEN: God underliggende drift sørget for rekordresultat i Normilk AS i 2019. – Jeg har tro på at de ansatte må ha et personlig eierskap til jobben som gjøres, understreker fabrikkdirektør Øystein Vold.  Foto: Håkon Okkenhaug

Nyheter

LEVANGER: Det viser 2019-regnskapet fra Normilk, som produserer tørrmelk til den norske næringsmiddelindustrien. Selskapet er Levangers tredje største målt i omsetningstall.


Sjekk din kommune: Dette er de største bedriftene i Trøndelag

Sjømat, bank og handel preger omsetningstoppen i Trøndelag.


I 2019 oppnådde Normilk en omsetning på 356,1 millioner kroner. Det er ny rekord, og opp to prosent fra foregående år (349 millioner kroner).

Selskapet bryter også barrierer langs bunnlinja. Et resultat før skatt på tett oppunder 42 millioner kroner er det sterkeste i selskapshistorien, og en resultatforbedring på hele 16 prosent sammenlignet med 2018.

De sterke regnskapstallene betyr at Normilk kan vise til en driftsmargin på solide 11,9 prosent i 2019. Totalbalansen ved utgangen av året var 147,5 millioner kroner. Av dette var utgjør egenkapitalen 120 millioner og den samlede gjelden 27,4 millioner.


Én prosent sykefravær

– Et veldig bra år for fabrikken, oppsummerer fabrikkdirektør og medeier Øystein Vold.

Ifølge Vold er det de 25 ansatte ved fabrikken som fortjener den største takken etter rekordåret.

– Når anlegget går godt, produserer vi godt. I 2019 hadde vi helkontinuerlig drift 24 timer i døgnet, så å si uten uplanlagte stopp i drifta, sier Vold.

Han trekker i tillegg fram et korttids-sykefravær på fattige én prosent som en viktig faktor bak knalltallene.

– Jeg har tro på at de ansatte må ha et personlig eierskap til jobben som gjøres. Hver enkelt ansatt må vite at man har betydning for resultatene som skapes og ha muligheten til å påvirke både egen arbeidshverdag og utviklingen i selskapet. Det er innsatsen de ansatte legger ned hver eneste dag som er hovedårsaken til de gode resultatene, understreker Vold.


Omstilling ga omsetningsrekord for Nærøysund Aquaservice

Økt allsidighet og havbruksinnovasjon sørger for et solid 2019-resultat i Nærøysund Aquaservice. Nå styrker selskapet seg med flere ansatte, ny båt og mer areal.

Emilsen Fisk AS:

Kruttsterkt resultat i 2019

God drift og stabilt høye priser bidro til at havbruksselskapet Emilsen Fisk leverte tidenes beste resultat i 2019.


Stengte grenser gir økt etterspørsel

I 2019 tok Normilk mot 64 millioner liter melk fra norske melkebønder.

– Med et slikt volum sier det seg selv at at vi er opptatt av at norske melkebønder har gode produksjonsvilkår, sier Vold.

Ifølge Vold har den positive trenden fortsatt gjennom det første drøye halvåret i 2020 for Normilk. Selskapet har så langt ikke merket negative effekter av koronapandemien. Snarere tvert imot.

– Vi har merket at grensehandelen er borte. Det fører til at folk koser seg mer hjemme med norskprodusert mat. For vår del har situasjonen ført til et svært aktivt år, vi har produsert hver eneste dag siden nyttår, opplyser Vold.

Med rekordresultat skal Normilk fortsette investeringene i produksjonsteknologi ved fabrikken i Levanger.

– Vi gjør kontinuerlige investeringer, og det kommer vi til å fortsette med. I august skal vi blant annet gjøre utbedringer i automatiseringen av fabrikken, avslutter Vold.