Halvparten av hotellgjestene forsvant i juni

Norske hoteller registrerte en nedgang i overnattingene på 56 prosent i juni sammenlignet med samme måned i fjor. Både norske og utenlandske turister uteble.

TOMME ROM: Radisson Blu Oslo Plaza ble et symbol på koronakrisen med et hjerte i vinduene, men for hotellene, særlig i hovedstaden, er det fortsatt mange tomme rom.   Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Nyheter

De utenlandske turistene var nesten helt fraværende i juni måned, viser SSB -tall. Totalt for både hotell, campingplasser og vandrerhjem, falt overnattingen av utenlandske turister med 92 prosent.


Lørdag åpner Thon-hotellet i Verdal

Det nye hotellet har 40 rom og er tilknyttet kjøpesenteret AMFI Verdal.


Fallet var ventet, ettersom koronarestriksjonene for turister fra andre land enn Danmark og Finland ikke ble fjernet før 15. juli. Men heller ikke de norske turistene reiste som før i juni.


Utlendingene tilbake

– Det har vært en følelsesmessig berg- og dalbane

De har vært nære ved å gi opp drømmen, men nå gir åpne grenser nytt håp for Tom Krüger og Kevin Hobbins ved Løvøen Gård.


For de norske hjemmeturistene var nedgangen 18 prosent. Totalt betyr det at fallet i overnattinger i Norge var på 45,1 prosent målt mot samme måned i fjor. Det er mindre enn fallene i mars (55 prosent), april (84 prosent) og mai (62 prosent).

I Trøndelag forsvant nær 50.000 hotellgjester sammenlignet med juni 2019, noe som betyr en nedgang på knappe 30 prosent.

Det er store regionale forskjeller i hvor nordmennene ferierte. Nedgangen var på 64 og 59 prosent for Svalbard og Oslo, mens den bare var på 3,8 prosent i Agder og 10 prosent i Nordland.

Hotellovernattingene sank aller mest, med 56 prosent mot juni i fjor. Hittil i år er det 46,2 prosent færre hotellovernattinger enn i fjor.