Hotelldirektøren melder om vekst på 180 prosent i juli: – En helt fantastisk sommer

Luksushotellet tapte 50 millioner på å holde stengt. Nå går heldigvis tallene opp igjen.

SMILER: Hotelldirektør Mikael Forselius kan endelig smile. Nå er hotellet igjen fullt av gjester, men direktøren er ikke helt bekymringsfri.   Foto: Nadia Elisabeth Ravlo

Nyheter

TRONDHEIM (Nidaros): Hotelldirektør Mikael Forselius hos Britannia kan endelig melde om gladnyheter fra luksushotellet i Trondheim.

– I juli måned har vi hatt en vekst på 180 prosent sammenlignet med fjoråret. Vi har servert 24 000 måltider i våre restauranter, der kun 60 prosent av stolene har vært i bruk. Her er det restriksjonene som har begrenset antallet ytterligere. En helt fantastisk sommer, forteller hotelldirektøren til Nidaros.

Satset stort på kampanjer og egne konsertopplevelser

Forselius mener at det som har vært utslagsgivende for den gode perioden er at hotellet turte å satse stort. Straks etter at hotellet åpnet igjen for fullt, igangsatte de sommerkampanjer myntet på barnefamilier, og skapte egne konsertopplevelser i Palmehaven.

– Da det ikke ble konserter eller festivaler, så var det bare å legge opp eget løp. To måneder med store norske artister på scenen, som for eksempel Jo Nesbø og Eva Weel Skram, har vært en suksess. Kombinasjonen av alt dette har gjort at vi har fått en strålende juni og juli, fortsetter han.

Hotelldirektøren ønsker likevel ikke å ta alle gleder på forskudd. Bransjen møter snart en høst uten nordmenn på fellesferie og fortsatt begrensninger på konferanser, kurs og utenlandske turister. Dette mener han er bekymringsverdig.

– Vi er fortsatt kjempeurolige for hva som skjer videre med restriksjoner og en potensiell oppblomstring av viruset. Det har sett lyst ut, men vi er ikke friskmeldte. Akkurat som covid-19. Selv om det er lite smitte, så er det ikke over, fastslår han.

PALMEHAVEN: Da konserter og festivaler uteble i Trondheim på grunn av korona-restriksjoner, tok hotellet saken i egne hender. I to måneder står store norske artister på scenen i Palmehaven, og underholder gjestene i salen.   Foto: Nadia Elisabeth Ravlo.

Har tapt 50 millioner i omsetning

Forselius er heller ikke tvil om at den tapte omsetningen for de seks ukene Britannia holdt stengt, ikke kan reddes gjennom året.

– Ikke i nærheten. Vi kommer til å ha 50 millioner mindre i omsetning enn vi regnet med. Om vi får en ny oppblomstring av viruset, så blir det enda mer. En ting er at vi har holdt stengt, men vi har også overholdt strenge restriksjoner. Vi har ikke fått ha åpent spa, treningssenter eller bar i en stor periode, og det er fortsatt én-meters regel. Selv om det er stort trøkk og mange gjester, så har vi ikke full kapasitet med så mange restriksjoner.

Han bekrefter også at prisene er skrudd opp som følger av høy etterspørsel i ferien. Det mener han samtlige hoteller har gjort.

– Vi er i prinsippet som et flyselskap. Større etterspørsel gir høyere pris. Vi har nok økt med rundt ti prosent i gjennomsnitt med prisene fra i fjor til i år.

Nordmenn har andre krav enn utenlandske turister

Sten Stensrud er concierge på Britannia, og jobber tett på gjestene hver dag med alle slags mulige gjøremål. Denne sommeren er det helt andre besøkende som møter Stensrud i resepsjonen, enn hva det pleier.

– Nordmenn kommer med store familier og mye bagasje. 85 prosent kommer også med biler. Det er en helt ny kundegruppe for oss kan du si, men med en ny kundegruppe kommer også nye krav, sier han.

– Utenlandske turister vil se det originale. De vil gjerne møte bonden på gården, fiskeren på sjøen, og det Norge er kjent for på bilder. De gjestene vi har i dag skal på museer og barna er i forsetet. Barna styrer ferieplanene, forklarer han.

CONCIERGE: Sten Stensrud hjelper gjestene på hotellet med alt de måtte behøve.   Foto: Nadia Elisabeth Ravlo

Stensrud har jobbet i bransjen i over 30 år og har arbeidet som blant annet kokk, restaurantsjef og hotelldirektør.

– Det står utfordringer i kø, men det er jo det som gjør det så spennende. Sånn som i går kom det noen på 8-9-10 åringer til meg, og fikk en kjærlighet på pinne og jeg spurte om de hadde det greit. Da sier et av barna: «Vi kan jo ikke si annet i disse omgivelsene». Da lo jeg godt, sier han og humrer.