Nykommere i Den Gyldne Omvei

NYKOMMERE I DGO: Nye aktører i Den Gyldne Omvei er Primstaven bokhandel og antikvariat og Kjerringa me' Straumen. Fra v. Elena Shugaeva, Sigrid Frøseth, Anne Kjersti Bakstad, Anita Ørdal og Jan Erik Iversen håper og tror de kan bidra til mangfold.

NYKOMMERE I DGO: Nye aktører i Den Gyldne Omvei er Primstaven bokhandel og antikvariat og Kjerringa me' Straumen. Fra v. Elena Shugaeva, Sigrid Frøseth, Anne Kjersti Bakstad, Anita Ørdal og Jan Erik Iversen håper og tror de kan bidra til mangfold. Foto:

Aktørene Primstaven bokhandel & antikvariat og Kjerringa me' Straumen er nykommere i Den Gyldne Omvei.

DEL

INDERØY (Inderøyningen): – Den Gyldne Omvei er allerede preget av mangfold, og nå vil vi være med på å videreføre det, sier Anita Ørdal. Sammen med Anne Kjersti Bakstad driver hun Kjerringa me' Straumen i idylliske Klokkarstu i hjertet av gamle Straumen.

En møteplass for alle

– Vårt mål er å skape flere møteplasser, som et supplement til det som finnes fra før. Vi ønsker å være et tilbud på dagtid, men også på kveldstid enkelte ganger, sier damene som allerede har arrangert alt fra Luciafest og Elgkaffe til Aftersun og Hallowenfest. Antallet gjester taler sitt tydelige språk om at de liker å slenge seg ned ved et bord i hagen utenfor Klokkarstu med en kaffekopp eller bobler i glasset, i uformell prat med andre gjester.

– Vi liker å være et sted der folk kan møtes på tvers av generasjoner, og der folk som ikke møtes til vanlig kan slå av en prat, sier Anita og Anne Kjersti. De har mange fine bruktskatter og er stolte av å være et bærekraftig reisemål som satser på gjenbruk.

Bokskatter og krystaller

Primstaven bokhandel & antikvariat har drevet i fem år nå, og selv om driverne Sigrid Frøseth og Jan Erik Iversen synes det kanskje har tatt litt tid å bli skikkelig etablert, så er det nå mange som har merket seg at de har et gedigent utvalg av bøker, inkludert alle nyheter, i tillegg til at de har blitt en arena for hyggelige intimkonserter.

– Alt det kjedebokhandlerne selger, har vi også, pluss litt til. Men folk må lete litt selv. Det finnes mange skatter her, sier paret. De har også utvidet varesortimentet med vakre notatbøker, litterære plakater, vesker og morsomme gaveartikler. De har også tatt inn et godt utvalg av LP-plater, og flere skal det bli.

– Vi syntes det passet godt i og med at vi byr på live musikk innimellom, sier Jan Erik.

Han røper at Gisle Aarlot er på plakaten den 22. oktober, og at Ida Jenshus vil komme for å holde to konserter på Primstaven i november. Det gleder de seg til. De har også satset på krystaller, og det er vel ingen overdrivelse å si at de har det største utvalget i hele Trøndelag. Det er det mange som har merket seg, for det er noe magisk ved vakre steiner.

RIKT UTVALG: På Primstaven har de flotte krystaller for salg. Det er vel ingen overdrivelse å si at det ikke finnes maken til utvalg i Trøndelag.

RIKT UTVALG: På Primstaven har de flotte krystaller for salg. Det er vel ingen overdrivelse å si at det ikke finnes maken til utvalg i Trøndelag. Foto:

Den første helga i oktober er det Omveiens Høstgleder, og på Primstaven og hos Kjerringa me' Straumen vil de ha utvidet åpningstid og ekstra gode tilbud å by på. Innen da håper Primstaven også å ha fått opp et skilt ved hovedveien, for nå har de søkt, og det er etterlengtet.

Alle de nye medlemmene gleder seg til å bidra med et tilbud som kan være med på å trekke folk hele året og ikke bare i sesong. De er også stolte av å være et bærekraftig reisemål som satser på gjenbruk.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken