TRONDHEIM: – Dette er utelukkende finansielt. Det er på grunn av pandemien og restriksjonene som gjør at vi ikke klarer å se noe lys i enden av tunnelen, sier styreleder for O'Learys i Olav Tryggvassons gate, Ståle Helmersen.

Meldingen om konkurs kom torsdag ettermiddag.

Selskapet går under navnet Sportsbaren Bergstaden AS, og er registrert med 26 ansatte. Puben har blitt drevet av daglig leder Staffan Mats Karlsson.

– Vi tror restriksjonene næringen vår lever med vil vedvare og det er vanskelig å håndtere den ryggsekken. Det er veldig, veldig vemodig, sier Helmersen.

Stengte før jul

15. desember før jul annonserte puben at de måtte stenge i fire uker grunnet de nye koronatiltakene.

«Vi tror og håper at vi sammen kan ta oss gjennom dette ved å hjelpe hverandre så godt det går. Vi håper også dere har forståelse for situasjonen og skjønner at vi ikke har noe annet valg enn å stenge i denne vanskelige perioden,» kunngjorde de på Facebook-siden sin da.

Nå er det klart at puben i Olav Trygvassons gate 40 ikke vil åpne dørene igjen. Ifølge de siste årenes regnskap, har puben drevet med underskudd de siste årene, med et resultat før skatt på -385.000 kroner i 2020 og -730.000 i 2019.

I 2020 gikk også omsetningen ned med nærmere fire millioner kroner fra 12 millioner til 8,2 millioner kroner.

Vanskeligere og vanskeligere

– Noen har deltatt mer i denne dugnaden enn andre, men vi får håpe på bedre tider framover. Kompensasjonsordningene som er gitt har ikke vært gode nok, og vi har bare utsatt utgiftene uten å få penger inn, så ryggsekken blir bare tyngre og tyngre. Staten er kanskje den verste kreditoren som finnes, konkluderer Helmersen.

Til MN24 sier daglig leder Staffan Karlsson at det har vært en vanskelig beslutning.

Det var en jævlig hard beslutning, men vi har slitt i snart to år, sier han til avisa.

Ifølge MN24 er ikke O'Learys i Nordre gate berørt av konkursen.