NÆRØYSUND: – Vi styrker nå tilstedeværelsen med monteringsanlegg for flytekrager, i tillegg til å utvide lagerkapasiteten i området. Nærhet til kunden er viktig på mange måter, spesielt med tanke på reaksjonstid og redusert transport. Rørvik blir den fjerde monteringsplassen til ScaleAQ i Norge, og vil dermed kunne betjene leveranser for Nærøysundet, og kommunene langs Helgelandskysten, bekrefter ScaleAQs rådgiver Rune Blomstervik i en pressemelding.

Flytekrager kan ha en omkrets på hele 200 meter. Med så store konstruksjoner er det en fordel å montere flytekragene så nære kunden som mulig. Det reduserer transportbehovet til de ferdigbygde flytekragene.

– Etterspørselen er økende. Nå er vi er i ferd med å ferdigstille en leveranse til Salmonor som er lokalisert bare noen kilometer unna. Nylig sendte vi nye flytekrager til Bjørøya sin nye lokalitet «Hellerflesa» som ligger ved Leka. Vi regner med å bygge mange flere i løpet av året, og har allerede bestillinger inne på flytekrager som skal leveres i 2023, sier Blomstervik.

Samlokaliseres med Mekon

Samtidig med etablering av monteringsplassen flytter ScaleAQ inn i Mekon sine lokaler som snart står ferdige.

– Mekon er en viktig samarbeidspartner for oss. De har blant annet vært sterkt delaktig i utvikling av vannfôringsanlegget vårt, og deltar i flere utviklingsprosjekter vi har gående, sier Geir Erik Bogø, regionleder i ScaleAQ.

Vil bidra til lokalsamfunnet

Bogø håper at den forsterkede satsinga i og rundt Rørvik vil bidra til å trekke mer kompetanse til regionen.

– Vi håper at satsinga vil skape enda flere lokale arbeidsplasser, og gjerne arbeidsplasser med en annen type kompetanse enn det regionen har i dag. Ønsket er å legge til rette for at unge voksne flytter til regionen, sier Bogø.

Han viser til at flere av selskapets lokalt ansatte er heimflyttere.

Ut over å generere nye arbeidsplasser, går ScaleAQ også inn som sponsor av lokalidretten. Både håndball- og fotballavdelinga i Rørvik Idrettslag har fått med seg utstyrsgiganten, som i 2020 omsatte for tett oppunder en milliard kroner, som sponsor.

– Vi er helt avhengig av sponsoravtaler med næringslivet for å opprettholde og videreutvikle vårt idrettstilbud til barn, ungdom og unge voksne. Under pandemien har vi sett at flere unge faller utenfor, og vi ser det derfor som svært viktig å støtte lokale idrettslag som jobber med rekruttering og inkludering, uttaler Vidar Knoff og Leif Oskar Olsvik, som er sponsoransvarlige i henholdsvis RIL fotball og RIL håndball.