Siri Hyllnes (43) har overtatt eierskap og drift av Blomsterhjørnet Olsvik AS: – Jeg er jo født i en blomsterkasse

NY EIER: 1. september overtok Siri Hyllnes som ny eier og driver av Blomsterhjørnet Olsvik AS i Namsos.

NY EIER: 1. september overtok Siri Hyllnes som ny eier og driver av Blomsterhjørnet Olsvik AS i Namsos. Foto:

Den nye eieren og driveren av den tradisjonelle bedriften Blomsterhjørnet Olsvik AS i Namsos, er ifølge seg selv født i en blomsterkasse og oppfostret i drivhuset.

DEL

NAMSOS: Siri Hyllnes er ikke noe nytt bekjentskap for kundene til blomsterforretningen på Olsvik-hjørnet i Namsos. Hun har jobbet i butikken i ett år allerede, men fra 1. september tok hun over som sjef etter Heidi Ramstad Wågan som fortsetter å jobbe i butikken, men trapper ned noe.

Siden 1950-tallet

I 1957 sto bygget som huser Blomsterhjørnet ferdig, og Harald Olsvik flyttet inn i det 120 kvadratmeter store lokaler i første etasje med sine planter og blomster samt de ansatte. I kjelleren har de tilsvarende stort lager, og i kjelleren sitter fortsatt medarbeiderne og lager kranser, buketter og sammenplantninger til høytidelige anledninger.

– Olsvik etablerte butikk i Namsos noen år før han flyttet virksomheten til det som på folkemunne er blitt til Olsvik-hjørnet, forteller avtroppende eier og driver Heidi Ramstad Wågan.

Etter Olsviks tid, var det Guttorm Strand som overtok butikken, men da han flyttet fra Namsos, var det Heidis mamma Aud Ramstad som ble eier og driver. Siden har datteren overtatt virksomheten, men nå er den epoken også over.

Overlater ansvaret

– Jeg har jobbet i blomsterbutikken i mer enn 35 år, og nå er det godt å overlate ansvaret til andre. Det er blitt mye jobbing på meg de siste årene, sier Heidi Ramstad Wågan som imidlertid fortsatt blir å se bak disken, sammen med de andre faste medarbeiderne.

– Men jeg trapper ned. Jeg er ingen ungdom lenger, sier 63-åringen som gleder seg til å ha mer tid til å gjøre andre ting enn å jobbe.

– Det har vært veldig greit å gi fra seg butikken til Siri, legger hun til.

OVERTAR: Siri Hyllnes (til høyre) overtar som daglig leder og eier av Blomsterhjørnet Olsvik AS i Namsos etter Heidi Ramstad Wågan som har hatt jobben i en årrekke, og som nå trapper ned litt.

OVERTAR: Siri Hyllnes (til høyre) overtar som daglig leder og eier av Blomsterhjørnet Olsvik AS i Namsos etter Heidi Ramstad Wågan som har hatt jobben i en årrekke, og som nå trapper ned litt. Foto:

100 prosent eier

For fra 1. september het den nye eieren og driveren av Blomsterhjørnet Olsvik AS Siri Hyllnes. Hun har kjøpt samtlige aksjer i firmaet og skal i tillegg til å være eier, stå for den daglige drifta av butikken.

– Vil kundene merke at det er ny driver?

– Vi skal holde på med mye av det vi har gjort hittil, så som sorgbinderi til begravelser, brudebuketter, buketter og oppsatser til dåp, konfirmasjon og festlige anledninger. Vi skal fortsatt lage kranser og sammenplantninger til jul, lover hun, men tilføyer at hun ønsker å ha større fokus på blomsterdekorasjon. Målet til Hyllnes er å ta fagbrev som blomsterdekoratør.

Ligger til familien

– Hvilken bakgrunn har du i faget?

– Jeg har gått gartnerskole og jobbet både på hagesenter og i blomsterbutikk, forteller Hyllnes som er arvelig «belastet» når det kommer til faget.

Hyllnesfamilien har nemlig drevet både gartneri og hagesenter, og Siri har vært vant til å grave i jorda siden hun var lita jente.

Koronatida har ikke hatt innvirkning på drifta av blomsterforretningen. Selv om det til tider har vært færre kunder i butikken, har bestillingene kommet inn på telefon eller nett.

ERFARING: Det er lang erfaring i staben til Blomsterhjørnet Olsvik AS som fra 1. september har fått ny eier og driver i Siri Hyllnes (foran). Bak fra venstre: Heidi Ramstad Wågan, Marit Husby Fossland og Mona Vibstad Vollan.

ERFARING: Det er lang erfaring i staben til Blomsterhjørnet Olsvik AS som fra 1. september har fått ny eier og driver i Siri Hyllnes (foran). Bak fra venstre: Heidi Ramstad Wågan, Marit Husby Fossland og Mona Vibstad Vollan. Foto:

Til salgs lenge

– Du fortsetter under samme navn som før?

– Ja. Det er ingen grunn til å bytte navn. Blomsterhjørnet Olsvik er jo en institusjon i Namsos, og flere av de ansatte har jobbet her i flere tiår. At de fortsetter, er en betryggelse for meg.

– Var det naturlig for deg å kjøpe aksjene og overta?

Siri Hyllnes nikker. Hun jobber i butikken og forretningen har ligget ute til salgs lenge. Å investere i en arbeidsplass der hun fikk bruke hendene og sine kreative sider føltes riktig.

–Og hvor mye måtte du betale for aksjene?

Hun ler. Det er et spørsmål den nye eieren og driveren ikke akter å svare på.

Artikkeltags