Det opplyser rederiet i en pressemelding.

– Dette var en utfordring jeg ikke kunne si nei til, sier Hestnes som kommer fra jobben som leder i kvalitetsavdelingen i Frøy.

Den nye driftsdirektøren har lang bakgrunn fra havbruksnæringa. I Marine Harvest (Mowi) jobbet Hestnes 18 år som driftsleder og hadde de siste årene ansvar for kvalitet og HMS og var ansatterepresentant i konsernstyret. Før han kom til Frøy jobbet han i Berge Rederi AS som kvalitetssjef.

– Frøy er på en spennende reise, som jeg fra utsiden har lagt godt merke til. Som driftsleder tidlig på 90-tallet, fikk jeg besøk av en sjark fra Surnadal Sjøservice. Dette var den eneste båten i dette selskapet, og starten på det Frøy vi ser i dag. Det har vært en fantastisk utvikling siden da. Nå er jeg så heldig at jeg får ta del i denne reisen, forteller Hestnes.

Kom til et veikryss

Hestnes tar over jobben etter Anders Gåsø, som har vært en del av ledelsen i selskapet de siste 4,5 årene. Den avtroppende driftsdirektøren er sønn av Frøy-gründer Helge Gåsø. Han solgte seg ut av rederiet i kjølvannet av den dramatiske kampen om eiermakt og posisjoner i NTS, og sistnevnte selskaps salg av Frøy til amerikanske Goldman Sachs.

– For oss gir det ingen mening og sitte med 11 prosent eierandel for at selskapet skal holdes på børs. Generelt ønsker ikke Frøy Kapital å sitte i baksetet, uttalte Helge Gåsø i forbindelse med salget.

– Jeg er glad for at vi har funnet en god erstatter internt i systemet. Vi har hatt flere runder med Lars Eirik, og jeg er sikker på at han med sin kompetanse og erfaring vil tilføre organisasjonen mye, sier Gåsø, som nå ser etter nye utfordringer.

– For snart 4,5 år siden hadde jeg min første arbeidsdag i Frøy. Jeg har hatt noen fantastiske år her, og det har skjedd mye. Så er det en gang slik at livet består av veikryss. Da eiersituasjonen ble avklart før sommeren, kom det et veikryss for min del. Jeg valgte da å informere ledelsen om at når tiden var riktig, så ønsket jeg å avslutte mitt arbeidsforhold i Frøy. Nå som Lars Eirik er på plass, er tiden riktig for at jeg kan overlate roret til nye krefter, forteller Gåsø.

– Godt rustet

Administrerende direktør Tonje Foss er glad for at Frøy har fått inn en driftsdirektør med en solid og bred bakgrunn fra havbruksnæringen.

– Lars Eirik har imponert oss etter han kom inn i Frøy, og vi er glade for at han takket ja til denne rollen. Han har tung operasjonell erfaring fra havbruksnæringen og lang ledererfaring. Med hans bakgrunn er vi godt rustet til å skape gode resultater og videreutvikle servicesegmentet i Frøy. Samtidig vil jeg takke Anders Gåsø for jobben han har lagt ned, og ønsker ham lykke til videre, sier Tonje Foss.