Norwegian og Widerøe har tirsdag inngått en intensjonsavtale som innebærer at de to norske flyselskapene vil samarbeide mye tettere på en rekke områder fremover. Det innebærer blant annet billettsamarbeid på hele rutenettet og at passasjerene kan få mulighet til å reise sømløst med begge selskapene.

Det opplyser selskapene i en pressemelding.

– Jeg er svært tilfreds med denne avtalen vi i dag har inngått med Widerøe. Vårt mål er at samarbeidet skal bli til beste for begge selskapers passasjerer, men også våre ansatte. På mange måter er den avtalen historisk, at to norske flyselskaper nå finner sammen, sier konsernsjef Geir Karlsen i Norwegian.

Han forteller at selv om mye av innholdet fortsatt er i støpeskjeen, har selskapene hatt en god dialog i flere måneder, og diskutert hvilke områder de har en felles interesse i å samarbeide.

Ifølge Widerøe er dette et tilbud som har vært etterspurt av deres passasjerer i mange år.

– Dette er en gledens dag for Widerøe og for alle våre passasjerer som er helt avhengig av å fly for å bo og leve i Norge. Med denne avtalen vil våre felles kunder kunne reise i kombinasjon med Norwegian og Widerøe, i både inn og utland. Kombinasjonen av Widerøe’s nettverk langs kysten og i Nord-Norge og Norwegians store tilbud i hele Europa vil skape mange nye reisemuligheter for våre felles kunder, sier konsernsjef Stein Nilsen i Widerøe.

Han legger til at det fremdeles er et stykke til de er helt i mål, men jobber mot at det skal gjennomføres så raskt som mulig.