Susann (26) solgte for en million første driftsmåned

SOMMERGLIS: Susann Jakobsen hos God Mat Lokalt på Røra forteller om en eventyrlig sommerstart på den nye butikken.

SOMMERGLIS: Susann Jakobsen hos God Mat Lokalt på Røra forteller om en eventyrlig sommerstart på den nye butikken. Foto:

Like ved E6 på Røra har lokalmatprodusenter etablert seg under samme tak – det gir penger i kassa.

DEL

RØRA: – Starten har vært veldig bra. Sommeren var et eventyr, men det har begynt å gå litt nedover nå, sier daglig leder Susann Jakobsen hos God mat lokalt på Røra i Inderøy.

Hun forteller om nyhetens interesse ved åpningen midt i juli og hvordan de virkelig måtte sette alle kluter til fra dag en.

– Første driftsmåned omsatte vi varer for cirka en million kroner. Enkelte produkter ble utsolgt før vi rakk å snu oss rundt, sier Jakobsen.

Hverdagshandel

Så sluttet turistene å stikke innom, og etter at fellesferien var over har det blitt lengre mellom kundene.

– Det har gått mye nedover. Sommersalget skyldtes nok nyhetens interesse og ferietid, mens nå er det mer hverdag og i august omsatte vi for 600.000 kroner. Det er nok det som er mer normalen, sier Jakobsen.

Fakta: God Mat Lokalt

  • God mat lokalt AS ble etablert våren 2020, og åpnet butikk på Røra 14. juli 2020.
  • I butikken er over 40 lokalmat- og drikkeprodusenter fra Trøndelag samlet på én salgsarena.
  • I tillegg til den fysiske butikken utarbeider God mat lokalt AS en digital bestillingsløsning som også profilerer og selger leverandørenes varer samlet. Denne vil bli lansert høsten 2020.

Lokalbefolkningen har tatt imot tilbudet, men det er mange som tar turen ens ærend fra nabokommunene. Hun forteller at de selger mye av alt, men at enkelte produkter er veldig etterspurt.

– Ost fra Vuku gårdsmeieri og Granstubben- osten fra Gangstad har vært populære varer.

GRØNT: Sommeren byr på mye frukt og grønt, som urter, men etter hvert som høsten og vinteren gjør seg gjeldende, vil matutvalget gå mer mot viltkjøtt.

GRØNT: Sommeren byr på mye frukt og grønt, som urter, men etter hvert som høsten og vinteren gjør seg gjeldende, vil matutvalget gå mer mot viltkjøtt. Foto:

Sesongvariasjon

For å sørge for å holde interessen oppe rundt nyetableringen, skal de nå ta inn mer varierte produkter fremover.

– Vi skal følge sesongvariasjonen, og nå kommer høsten med jakt og slakting, og da vil vi ha mer av det. Samtidig er vi alltid ute etter noe nytt, slik at kundene møter nye produkter når de er innom. Her er det bare å komme med tips, eller innsalg, smiler Jakobsen.

Venter på bevilling

26-åringen forteller også at hun er spent på den politiske behandlingen rundt bevilling når det gjelder salg av mat og lokalt øl.

Jakobsen er utdannet kokk og har tidligere blant annet jobbet for Brød & Cirkus. Hun har også fagbrev i kontor og administrasjon.

– Per dags dato er det lite kafégjester hos oss, men her ønsker vi å utvide. Jeg håper å kunne bruke kokkedelen av meg til å selge blant annet fersk potetsalat og ha påsmurt i disken. Og så håper vi å få bevilling til salg av lokalprodusert øl, det er etterspurt.

Her kan du se hvem som står bak selskapet.

Artikkeltags