Tema

mandag 13.07 2020

Ny mateksportforskrift skal gjøre det enklere for sjømatnæringen

Nærings- og fiskeridepartementet har sammen med Helse- og omsorgsdepartementet og Landbruks- og matdepartementet fastsatt en ny mateksportforskrift som gjelder all norsk mat.

lørdag 27.06 2020

To gårder på Frosta driver verdens nordligste squashproduksjon

Første driftsår ga en omsetning på cirka 800.000 kroner på 36 tonn, nå jobber de med å knekke produksjonskoden.

tirsdag 16.06 2020

Nå kommer matfestivalen til deg

Trøndersk Matfestival blir årets dugnad – med arrangementer over hele fylket.

tirsdag 02.06 2020

Jobbskifte:

Oi! Silje Kolaas i ny jobb

Silje Kolaas er nyansatt kommunikasjonsleder i Oi! Trøndersk Mat Og Drikke AS.

tirsdag 19.05 2020

Kathrine og Arild fikk to millioner kroner i støtte: – Det blir ysteri i Vuku

Vuku gårdsmeieri smeller til og bygger nytt ysteri til 5,5 millioner kroner.

lørdag 16.05 2020

REKO-ringen Innherred:

Kjøper lokalmat fra bakluka av en bil

Da Øystein Lydik Idsø Viken skulle flytte fra Oslo til Steinkjer var han bekymret for at tilgangen på lokale råvarer skulle forsvinne. Heldigvis fant han REKO-ringen.

onsdag 13.05 2020

Det har vært tøft for mange lokalmatprodusenter i det siste, men nå ser de fram mot lysere tider med oppstart av Reko-ring

– Spesielt i disse tider har det vært vanskelig for oss å få solgt produktene våre, sier Meike Laan, som er en av produsentene i den nye kontaktplattformen mellom forbrukere og lokale matprodusenter i Nærøysund.

mandag 11.05 2020

Gjerts Gormet skal stå for servering i gammel brygge

Brygga har stått i 140 år – nå skal den få nytt liv.

torsdag 07.05 2020

Her kan det bli utsalg for lokal mat og drikke fra hele Innherred

Det jobbes med planer om en ny butikk på Røra, hvor lokalmat fra Innherred får sitt utstillingsvindu mot verden i dobbel forstand.

torsdag 16.04 2020

Lokalmatprodusenter snuser på videre matkassekonsept

Før påske tilbød lokale matprodusenter tilsluttet Inderøymat utkjøring av kasser med lokalmat. Nå bruker de erfaringene til å se på fast helgetilbud.

onsdag 08.04 2020

Kulturlandskapshotell med annerledes crowdfunding

Når du ikke kan komme til Inderøy, sender Øyna en bit av Inderøy til deg – mot å få deg som gjest på sikt.

Snåsakroa strekker seg langt for sine beste kunder

Snåsakroa har permittert sine tre ansatte, men driverne holder tilbudet åpent for de beste kundene sine – yrkessjåførene.

fredag 03.04 2020

Catering gjorde at Hákon kunne droppe permittering

Fæby Bryggeri har funnet en inntektskilde som gjør at de kan holde koken.

tirsdag 17.03 2020

Ytterøykylling øker salget via netthandel

Hovedleverandøren til Adams matkasse, Godt Levert og Kolonial opplever en oppsving på netthandel.

mandag 16.03 2020

Meråker Kjøtt:

Har sendt permitteringsvarsel til alle ansatte

Dagligvaresalget gjør at Meråker kjøtt foreløpig kan opprettholde vareopptaket.

Hos Inderøy slakteri får ikke kolleger omgås på fritiden

Strenge hygienetiltak gir normal drift hos Inderøy slakteri.

fredag 13.03 2020

All trafikk ut og inn av Frosta stopper ikke Rågo

Stans i all trafikk ut og inn av Frosta stopper ikke Rågo.

fredag 06.03 2020

Fare for leveringsstopp på geitemelk

Vil bygge meieri i Røyrvik

For å være sikker på at det også i framtida er noen som tar i mot geitemelk vil ildsjeler i Røyrvik starte meieri.

torsdag 20.02 2020

Ensidig fokus på kjøtt og kjøttforbruk irriterer Lokalmat Midt:

– Ikke skyld på Dagros

– Ensidig fokus på kjøtt og kjøttforbruket her i landet er feil og skummelt, mener Bjørg Elisabeth Tronstad som er leder for Kompetansenettverket Lokalmat Midt.

mandag 17.02 2020

Allergi gjorde at Jenny bygde om fjøset til bakeri

Jenny på Jørem dyrker interessen for gamle kornsorter i eget bakeri to fredager i måneden.

lørdag 11.01 2020

Trøndere markerte seg under Det norske måltid

Midt-Norge stakk av med fire spesialpriser. Se vinnerne her.