Torsdag blir det bestemt om Salmar investerer én milliard i Malm

GOD STEMNING: Konsernsjef i Salmar, Gustav Witzøe gjestet Steinkjer Næringsforum sitt frokostmøte tirsdag sammen med Karl Christian Aag. Her sammen med Geir Ove Ystmark som er administrerende direktør i Norsk Sjømat og NHO-direktør Ole Erik Almlid.

GOD STEMNING: Konsernsjef i Salmar, Gustav Witzøe gjestet Steinkjer Næringsforum sitt frokostmøte tirsdag sammen med Karl Christian Aag. Her sammen med Geir Ove Ystmark som er administrerende direktør i Norsk Sjømat og NHO-direktør Ole Erik Almlid. Foto:

20-25 nye industriarbeidsplasser i Steinkjer kan være realiteten etter torsdagens møte.

DEL

MALM: Torsdag blir det klart om styret i Salmar går inn for verdens største settefiskanlegg på Tjuin i Malm i Steinkjer kommune.

– Investeringene vil ligge i størrelsesordenen 1 milliard kroner og anlegget vil være 17.000 kvadratmeter stort, forteller prosjektleder i biologi og sentral i ledelsen i Salmar settefisk AS, Karl Christian Aag.

60 mål tomt

Like før jul 2019 undertegnet Salmar kontrakt med Steinkjer kommune om tomtekjøp av 60 mål med areal. Tirsdag var styreleder Atle Eide og konsernsjef Gustav Witzøe i Salmar på frokostmøte i regi Steinkjer Næringsforum der Aag fortalte om utbyggingsplanene.

– Når Tjuin står ferdig vil vi ha 20-25 nye arbeidsplasser. Det snakkes allerede om et trinn to. På Tjuin vil vi kunne produsere større smolt, men før vi er i produksjon i Malm vil det ta tre år. Blant annet må det opprettes en åtte kilometer lang vannledning fra Follavatnet, der to kilometer av den ligger i sjøen. Bare den alene koster oss 15 millioner kroner, sier Aag.

Aag forteller at de skal dra synergier av anlegget i Follafoss når det gjelder en del tekniske og administrative løsninger.

Sjømateksporten fortsatt sterk i juli

Witzøe har ingen kommentar

Gründer og konsernsjef Witzøe ville ikke si noe om investeringene de planlegger i Malm, men stemningen var god da Salmar møtte NHO og Norsk Sjømat på Grand.

– Vi må gjøre unna styremøtet mandag. Jeg vil ikke forskuttere utfallet, sier han.

Rekruttering

Aag rettet samtidig en pekefinger mot bolyst og levende lokalsamfunn.

– I Follafoss er det 400 inbyggere. Det er 200 jobber i industrien ved elva, og disse leverer nesten en milliard i omsetning, samtidig er det vanskelig med rekruttering, det blir en veldig viktig jobb fremover for kommunen.

– Koronakrisen har åpnet øynene for hvor mye bedrifter betyr for bygd og by

Artikkeltags